Segueixo amb la recomanació dels cellers de DO. Penedès perquè entre tots donem veu als cellers penedesencs, tot i els moments durs que estem vivint. Ara més que mai, vins de proximitat!
Jo en faré difusió a través de les fotos que he fet durant les meves visites.
Visitar la Masia Can Baltà a Pacs del Penedès a pocs minuts de Vilafranca del Penedès es accedir a un celler totalment familiar amb uns orígens situats a l’entorn de l’any 1790.
Des de Joan Cusiné Hill, passant per Joan Cusiné Cusiné, fins arribar a la tercera generació actual dels germans Joan i Josep Cusiné i Carol i amb les dues enòlogues Maria Elena Jiménez i Marta Casas, esposes de cadascun dels dos fills, impregnen als seus productes un equilibri extraordinari i una qualitat reconeguda a nivell nacional i internacional del Celler Parés Baltà.
Es un celler amb tecnologia molt avançada per a l’elaboració dels seus vins ja que utilitzen premses pneumàtiques d’última generació, amb la finalitat de fer uns premsats suaus.
Tots els seus vins s’elaboren a partir de raïms provinents de les seves vinyes, cultivades de forma ecològica i agrupades en 5 finques.
Fidels a la seva necessitat de ser avantguardistes, l’any 2010 varen crear proves sobre agricultura biodinàmica, que més tard vam posar en pràctica a les vinyes posant-ho en marxa definitivament l’any 2011 de forma experimental i més endavant ho van aplicant-ho a la resta de les seves vinyes.
Tenen molt clara la forma de tractar els seus clients i visitants mitjançant un enoturisme molt cuidat ja que durant les visites et fan sentir la seva il·lusió per la terra i per l’entorn natural on treballen diàriament.
Conec la família Cusiné des de fa molts anys i a la mare del Joan i el Josep, la Maria dels Àngels en particular per vincles familiars. Per tant amb coneixement de causa puc afirmar que la passió que hi posen per fer la feina ben feta es una tradició familiar molt arrelada.
Aquest celler pertany a l projecte de La Carretera del Vi.