Segueixo amb la crida de la Denominació d’Origen Penedès perquè entre tots donem veu als cellers penedesencs, que tot i els moments durs que estem vivint, s’ha d’intentar que l’esforç que s’ha fet fins ara, no sigui en va.
Ara més que mai, producte de proximitat!
Jo en faré difusió a través de les fotos que he fet durant les meves visites.
Avui us presento CAN RÀFOLS DELS CAUS
La finca té un passat mil·lenari. Els documents més antics que es refereixen a la seva existència 1478.
El Celler es únic, diferent, original, singular i atractiu. Un projecte que respecte el paisatge del Massís del Garraf on hi cultiven 28 varietats de raïms.
Prescindeixen de productes químics i utilitzen tan sols adobs orgànics, veremant a mà cada cep i respectant les fermentacions espontànies, sense addició de llevats seleccionats, per tal d’obtenir el millor vi.
Els seus vins tots ells de marcat caràcter mediterrani i amb una sorprenent frescor, enriquits amb els matisos que aporta la terra on han estat conreats.
La vocació agrícola d’aquesta propietat es reflecteix en l’escut de la casa, conformat per una arada, una aixada i un falçó, utensili que s’emprava en la verema. Aquest instrument dóna fe d’una llarga tradició vinícola a Can Ràfols dels Caus.
Avinyonet del Penedés Turisme Avinyonet
Fotos i textos ©Maria Rosa Ferré