El Celler Vilarnau està situat en un preciós indret, camí d’Espiells a Sant Sadurní d’Anoia. Un espai del Penedès amb una situació privilegiada, a dalt d’un petit turó des d’on divisar per una banda una gran esplanada de vinyes i no massa lluny del mar i per l’altre, veure com despunten les muntanyes de la serralada de Montserrat.
La finca “Can petit i les Planes de Vilarnau” de 20 hectàrees, es un lloc molt mediterrani, amb molta pau, tranquil·litat i serenitat i on sempre el visitant es molt ben rebut per la Maria Baró, l’ànima del Celler i la responsable de les mil activitats que s’hi organitzen.
Es un celler modern i funcional, inaugurat el 2005 i realitzat i dissenyat per l’arquitecte Luis González amb tres bases molt interessants, l’aigua, el vidre i la fusta de roure, que fa que depèn de l’hora que sigui cada cop tingui un paisatge diferent. Es per sobre de tot càlid i acollidor i et fa sentir molt còmode i en un ambient molt agradable amb un rigorós respecte pel medi ambient.
El celler té tecnologia puntera i uns excel·lents productes amb personalitat molt pròpia.
Cal destacar la participació del prestigiós interiorista Antoni Miró que va dissenyar l’espectacular cava.
El nom de Vilarnau és el resultat etimològic de Vila Arnau, és a dir, la masia o domus dels Arnau.
Albert de Vilarnau, nom que rep actualment el cava més exclusiu de la marca, va ser un personatge molt singular que va fer créixer el poder de la família i fins i tot en el s. XIV va ser un dels mecenes de l’església Santa Maria de Vilarnau.
La nissaga troncal dels Vilarnau es va extingir amb el noble Galcerán de Vilarnau, casat amb Isabel Masdovelles, quan la propietat va passar al seu nebot Joan Lluís de Masdovelles.
El primer cava amb etiqueta Vilarnau neix al 1949 quan la família Cuscó va començar a comercialitzar el cava que des de temps abans ja produïen les vinyes plantades a la finca “Can petit i Les Planes de Vilarnau”.
El 1982 Vilarnau va passar a ser un dels cellers de la prestigiosa família vitivinícola González Byass.
A la finca s’hi cultiva Chardonnay i Pinot Noir, bàsics per a l’elaboració dels seus caves, però també tenen plantacions de Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Trepat.
Cuiden i molt l’apartat d’Enoturisme, realitzant innumerables activitats per donar a conèixer els cicles de la vinya, fer tastos, etc, en definitiva el que ells en diuen “Esperit Vilarnau”
Actualment també hi ha una exposició de fotos de vinyes al celler, que representen les quatre estacions a les vinyes del Penedès. Són obres de les fotògrafes Maria Rosa Ferré i autora d’aquest bloc.
Ctra. d’Espiells km 1,4
Finca Can Petit
08770 Sant Sadurní d’Anoia
Barcelona
Tel. +34 93 8912361
+34 902 440077
vilarnau@vilarnau.es
Con arribar-hi
Fotos i text © Maria Rosa Ferré (Prohibida la seva reproducció sense permís de l’autora)