Celler Vidavins, vins de muntanya

IMG_7878

Bons moments els viscuts escoltant la passió de qui ha cregut en la idea molt personal de plantar vinyes d’alçada al pre-Pirineu, per elaborar vins artesanals, tots veremats a ma, de baixa producció, però de molta qualitat al seu Celler Vidavins.

Des de fa 4 anys les seves vinyes estan situades al Pallars Jussà a prop del bosc, de varietats autòctones, on ja fa més d’un segle n’hi havia i que amb els anys es van anar perdent.

IMG_7884

Compartir una llarga estona amb el Josep Bernaus i la seva mare l’Assumpció a dins de seu petit celler, al voltant d’uns formatges, unes anxoves i el tast dels seu vi blancs 2016, es com parar el temps i gaudir de les converses com es feia abans, sense presses i conèixer les seves opinions i la passió i l’estima que la família ha posat en aquest petit projecte.

IMG_7885

Però aviat te’n adones que tot gira a l’entorn de l’Assumpció Fontelles de 83 anys, la mare del Josep i protagonista involuntària de tots els petits èxits que van aconseguint. Una dona ferma, decidida, incansable, pacient, sàvia i alhora dolça, agradable, juvenil i amb el seu somriure sempre present.

IMG_7888

Ella és qui figura a les etiquetes dels vins “Matriarcat” escrits amb la seva pròpia lletra i se sent molt orgullosa de treballar durant tots els cicles de les vinyes i de les oliveres. També ens parla de les seves netes amb orgull d’àvia.

Hi torno l’endemà per fer-li unes fotos. S’ha posat guapa, com a ella li agrada i decideix on s’han de fer les fotos. Vol que surtin les oliveres. El seu somriure no té preu. Ens convida a tornar-hi un altre dia per compartir una altre llarga estona. Ho faré, sens dubte.

IMG_8041

No vaig poder conèixer Paulo García-Huidobro, l’enòleg assessor, la part del triangle que tanca el cercle, però la propera segur que podré tenir aquesta sort.

Fotos ©Maria Rosa Ferré

(Prohibida la reproducció del text i les fotos sense permís de l’autora)

CELLER VIDAVINS

Les afores la creu
25655 Figuerola D’Orcau, Lleida
Highlights info row image
661 72 36 56

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s