Can Majoral, vins de qualitat

Aixó es el que diuen els amics de Vins Can Majoral

“Empesos pel desig i la creença que a Mallorca i, més concretament a Algaida, es podien fer vins de qualitat, vàrem començar aquest projecte, una aventura i una il·lusió. No us podríem dir si era per experimentar, per afició o per passar el temps, però el cert és que començàrem a sembrar i, a poc a poc, aquest projecte s’ha anat fent gran en tots els aspectes sense mai perdre de vista l’objectiu principal que: cultivar, elaborar i comercialitzar vins singulars i de qualitat.”

A Can Majoral, son pioners amb el cultiu ecològic és a dir, respectuosos amb els cicles agrícoles i amb la no utilització d’adobs ni productes químics de síntesi. Des de la poda de la vinya fins a la verema, fan un control exhaustiu tant de la salut de la planta com de la qualitat dels raïms.

Disposen 17 hectàrees de vinya amb 14 varietats diferents, situades a dos indrets del terme municipal d’Algaida, con son les de Son Reus i les de Son Roig, dins la comarca del Pla, al cor de Mallorca.

Les terres de Son Reus, són franc-argiloses amb abundant percentatge d’òxid de ferro que li confereix una coloració rogenca que anomenen call vermell.

Les de Son Roig, són terres amb lleugeres ondulacions, envoltades d’ametllers, garrovers i figueres i el tipus de terra és calcària i argilosa, òptimes perquè els ceps absorbeixin la humitat adequada.

taps

EL CELLER

És un petit celler familiar molt interessat en l’experimentació de varietats autòctones i en l’adaptació de les foranes. Tant les vinyes com el celler se situen a Algaida, poble amb unes profundes arrels viticultores i d’una cultura ancestral pagesa, formant part de la D.O. Pla i Llevant de Mallorca.

El Celler va ser fundat el 1979,  i disposa d’una tecnologia moderna i actual per tal de poder realitzar una elaboració específica per a cada tipus de vi. Construït a poc a poc amb l’esforç de tota la família, l’edifici compta amb un gran espai obert, com si fos la clastra de les cases pairals, amb els magatzems, el celler i l’hort al voltant. La cava guarda un ambient especial, de repòs.

ELABORACIÓ

El més important és el raïm, ja que és a partir d’ell s’obté el vi. Per això, realitzen controls exhaustius per tal d’entrar el raïm en les condicions i el grau de maduració òptim. La verema es fa a mà, amb l’esforç, dedicació i experiència d’un estol de gent, família i amics, que sota un sol de justícia, any rere any, s’aplega a les seves vinyes per treballar i gaudir del contacte amb la natura i d’una singular gastronomia a l’hora d’esmorzar i dinar. Col·loquen els raïms en caixes de 10 quilos per mantenir la integritat dels grans. D’aquesta manera, eviten oxidacions, maceracions i possibles infeccions microbiològiques. Una vegada arriba al celler, comença el procés d’elaboració.

logo

D.O. PLA I LLEVANT DE MALLORC

Vins Can Majoral pertany a la Denominació d’Origen Pla i Llevant que és una de les D.O. més joves d’Espanya, però és una zona amb una gran tradició vitivinícola on es cultiva la vinya des de la dominació romana. Com diu el mateix nom, comprèn dues comarques de Mallorca, el Pla i el Llevant.

El clima és de caràcter mediterrani, amb una temperatura mitjana de 18º C i amb hiverns lleugerament freds i estius secs i calorosos. El règim de brises marines durant l’estiu influeix de manera important en aquests terrenys propers a la costa. La terra està formada per roques calcàries, que formen terres de caràcter calis-argilós.

Captura de pantalla 2017-05-08 16.24.36

ELS VINS CAN MAJORAL

Els vins que duen la marca de Can Majoral són els seus vins de guarda. Es caracteritzen per ser mono varietals o vins on una varietat és la base, el tronc, amb petites aportacions d’altres per aconseguir una major complexitat.

Els vins més joves de Can Majoral duen el nom de Butibalausí. Són tres vins (blanc, rosat i negre) que s’elaboren a partir de varietats tradicionals de Mallorca amb una aportació de varietats foranes

14476757989_87b51851f1_o

LA TRADICIONAL “FESTA DEL VI A LA FRESCA”

Com cada any i ja en fa més de 18, al celler de Can Majoral s’organitza la festa del vi a la fresca, un acte per compartir una vetllada cultural  amb els amics del celler i per homenatjar els veremadors que cada any suen, s’embruten les mans, riuen i s’ho passen bé mentre ens ajuden a recollir, de manera desinteressada, el raïm ecològic amb què elaboren tot el vi del celler Can Majoral. 

La festa acabà, com és tradició, amb un sopar de coques amb verdura, pa amb sobrassada i altres plats, la majoria aportats  pels nombrosos convidats. I de dolç, no podien faltar les clàssiques ensaïmades amb albercocs. 

Aquest es un celler ple de vida, de senzillesa, d’amistat, de fer les coses ben fetes, d’estimar la terra i els seus fruits i d’un resultat final amb uns vins extraordinaris.

LogoCM

c/del campanar s/n- 07210 Algaida
Illes Balears
telf/fax: 00 34 971 665 867

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s