Codorniu, els origens del cava

Les Caves Codorniu de Sant Sadurní d’Anoia constitueixen un important edifici del modernisme català que té la qualificació de monument historic artístic nacional. Van ser construïdes per l’arquitecte Josep Puig I Cadafalch entre els anys 1902 I 1915.

La visita turística a aquestes caves, tant per part de centres educatius com del públic en general, té una llarga tradició.

Puig i Cadafalch construí el porxo de premses, el celler gran i el pavelló d’expedicions (1904), i reféu la masia o Torre de Can Codorniu (1906)

La casa Codorniu és un casal aïllat, bastit sobre l’antiga masia, i voltat de jardins que el separen de les construccions industrials. És de caràcter neo-medievalista, amb una clara voluntat de conferir una imatge de prestigi. Consta de soterrani, planta baixa, pis i golfes, amb una torre circular en un angle, amb coberta cònica d’escates vidriades.

El porxo de premses és una construcció de planta rectangular, format per successives voltes de full de rajol sobre arcs diafragma de mig punt. La façana té arcs apuntats i el coronament esglaonat. En destaca, com a la resta d’edificis, la utilització del maó vist, la pedra i el trencadís verd.  Al seu costat hi ha el celler gran, ampliat modernament amb noves construccions de l’arquitecte Lluís Bonet i Garí.

Els jardins son especialmente bonics sobre tot en primavera que ofereixen tot tipus de plantes i flors i ajuden a que l’entorn sigui molt agraït per fer-hi un passeig amb la calma d’un espai que convida a gaudir-lo.

logo

Caves Codorniu

Avda Jaume de Codorníu s/n
08770 Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona)

+34 938 913 342
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s