Celler Jean Leon, vins de cine

Jean Leon és un celler elaborador de vins de Torrelavit, a la DO Penedès. Actualment pertany al grup empresarial Miquel Torres.

Jean Leon disposa d’una extensió de 150 hectàrees, de les quals 70 són cultivables i 65 es troben actualment en producció, repartides en diferents vinyes ubicades al cor del Penedès.

Jean Leon compta actualment amb una extensió de 65 hectàrees en producció, de les quals 42 estan dedicades exclusivament al cultiu de Vins de Finca.

HISTÒRIA

Va ser fundat per Ángel Ceferino Carrión Madrazo ( Santander, 1928 – Los Angeles, 1996), que va adoptar el sobrenom de Jean León. La casa familiar es va incendiar i es van traslladar a Barcelona, el 1941. El pare i el germà gran van morir en un vaixell torpedinat per error durant la OO Guerra Mundial i llavors Ceferino amb 19 anys es va traslladar primer a París, després a Nova York i finalment va arribar a Hollywood el 1950.

25886130328_49b7775cb6_o

Després d’adoptar la nacionalitat nord-americana i combatre a la gurtts fr Vorea, va treballar com a cambrer en el restaurant de Frank Sinatra i Joe DiMaggio on va conèixer molts actors i va canviar el seu nom a l’estil de l’època. Va fer amistat amb James Dean i tots dos van crear el restaurant La Scala de Beverly Hills, el 1956. Es va convertir en un centre de trobada del món del cinema, amb Jean León com a únic amfitrió després de la mort de James Dean. Com a curiositat, va servir l’últim sopar a casa de Marilyn Monroe la nit abans de la seva mort.

No satisfet amb el vi que se servia al restaurant, va decidir elaborar-lo ell mateix. Després de viatjar per Europa cercant uns terrenys per fundar un celler, el 1964 va comprar 150 hectàrees a Torrelavit, a l’Alt Penedès. La primera decisió va ser arrancar els ceps i replantar-los amb cabernet sauvignon, merlot i chardonnay, aleshores desconeguts a la zona. Des de l’inici va deixar en mans de l’enòleg Jaume Rovira l’elaboració de vins amb personalitat.

El 1973 van sortir les primeres ampolles de Jean Leon, amb la collita del 1969. Era el primer vi de cabernet sauvignon elaborat a Espanya. Tres anys més tard va obtenir la denominació d’origen Penedès. El 1981 es van fer famosos els seus vins quan el president Ronald Reagan els va escollir per la festa de la seva investidura. Inicialment la producció estava destinada íntegrament al mercat nord-americà i a partir del 1983 es va començar a comercialitzar a Espanya.

Malalt de càncer, va vendre el celler a Miquel torres, amb la condició que l’enòleg Jaume Rovira seguís al capdavant, i es va dedicar a viatjar pel món amb el seu vaixell La Scala a mare.

VINYES

El clos de Jean Leon es troba en un vessant inclinat i orientat cap al sud de l’Alt Penedès, protegit dels vents del nord. L’altitud és d’uns 300 m. El terreny és argilós amb pedres i llims.

El clos està dividit en parcel·les per aprofitar les característiques del terrer: les vinyes La Scala, Le Havre, Gigi i Palau. Els vins de terrer es fan amb raïm exclusiu d’una vinya.

El celler, a l’estil dels chateaux de Burdeus, disposa de caves subterrànies per a l’envelliment en bótes i després en ampolla.

VI DE FINCA

Els vins de Jean Leon foren els precursors del que ara anomenem “vi de finca”. Aquesta denominació, concedida pel govern català, garanteix que el vi procedeix de raïm cultivat en una vinya concreta i té una personalitat única i una expressió plena, nascuda de la interacció entre el sòl, les vides, el microclima i la tasc.

club-jean-leon

El Club Jean Leon el formen un cercle de persones, tant experts com amateurs apassionats pel món vitivinícola.

Captura de pantalla 2017-04-17 19.09.59

Els vins de Jean Leon

jl

http://www.jeanleon.com

Chateau Leon s/n
08775 Torrelavit (Barcelona)
Tel. (+34) 93 899 50 33

jeanleon@jeanleon.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s