Celler Can Feixes, entre el Penedès i l’Anoia

Huguet de Can Feixes és un celler familiar que des de la primera generació que es va instal·lar en aquesta finca es va proposar reactivar els conreus que ja existien (oliveres, ametllers, i, sobretot, la vinya).

No obstant, van ser Josep Maria Huguet, juntament amb la seva esposa Pilar i els seus fills, Joan, Josep Maria i Xavier els qui van començar a racionalitzar i modernitzar el conreu.

La història de la finca Can Feixes es remunta com a mínim a finals del segle XIV, quan la família Feixes conreava terres cedides pel baró de Cabrera. L’antiga hisenda, de la qual encara es conserva la casa pairal, es va anar engrandint al llarg dels segles amb diverses ampliacions, amb la incorporació de diverses noves dependències i un celler, fins a convertir-se en una petita colònia agrícola, amb l’edificació de fins a set petites cases per a les famílies dels treballadors. La majoria d’aquestes construccions daten de finals del segle XIX, quan la fil·loxera a França va propiciar un auge de la vinya a Catalunya. El conjunt també inclou l’església de Santa Eulàlia, on encara se celebren algunes cerimònies.

El cognom Feixes es va perdre l’any 1904 i la família Huguet, originària de Piera, va adquirir la propietat el 1945 i va emprendre una tasca de restauració del celler i de replantació de la vinya. Les dues generacions següents dels Huguet van reconvertir Can Feixes en una veritable empresa que reflectia el caràcter i l’esperit de château francès, per la qual cosa va millorar els sistemes de conreu, introduir noves varietats a la vinya i modernitzar el celler per adequar-lo a l’elaboració de vins de la màxima qualitat, com una de les primeres taules de selecció de raïm de la DO Penedès.

Actualment, només treballen amb el raïm produït per les 80 hectàrees de vinya pròpia de la finca, de les varietats blanques parellada, macabeu, chardonnay, xarel·lo i malvasia, i de les negres ull de llebre, merlot, cabernet sauvignon, pinot noir i petit verdot. Amb el producte d’aquests ceps comercialitzen unes 250.000 ampolles anuals de cava i vi.

Les visites, que poden incloure un recorregut per les vinyes en tot terreny, comencen a la torre de guaita de la masia, des d’on es poden observar tots els dominis de Can Feixes, a més de diverses referències orogràfiques. Després, els visitants passen a veure l’antic celler, que encara es manté tal i com estava l’any 1945, amb les bótes de macabeu de l’avi dels actuals responsables. Tot plegat abans de veure tot el recorregut del raïm, des de la recepció de la verema, amb la tria i el premsat, els dipòsits de fermentació, les bótes del modern celler d’envelliment i l’espectacular túnel de criança, una moderníssima obra subterrània similar a un túnel de metro que fa les funcions de cava.

La Finca de Can Feixes es troba situada en la part més septentrional del Penedès, en les terres altes de Cabrera i Mediona, a uns 400 metres d’altitud, sobre pendents de les muntanyes interiors que limiten geogràficament les comarques del Penedès i l’Anoia.

huguet

     08718 Cabrera d´Anoia.

http://www.canfeixes.com

 Tel. +34 937 718 227
Fax. +34 937 718 031
canfeixes@canfeixes.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s