Agustí Torelló Mata, el cava en majúscules

Els caves d’Agustí Torelló Mata són el resultat d’un compromís personal.

El compromís de tota una família i un equip de persones que fan possible, any rere any, collita rere collita, el miracle de fer uns caves amb personalitat única, reconeguts internacionalment.

Els caves d’Agustí Torelló Mata neixen de les millors vinyes del Penedès, són respectuosos amb el territori i amb les seves varietats autòctones; amb el sol i el clima; i amb el procés i la tradició. Són caves que evolucionen amb el sentiment de la perfecció. Caves que transmeten el que porten dins. Són caves amb ànima, perquè la seva gent estima el territori i el seu cultiu i aixó s’ibserva en el resultat final.

Agustí Torelló Mata presumeix d’unes instal·lacions modernes, integrades en una arquitectura espectacular. S’estructuren a partir de diverses construccions al voltant d’un pati presidit per una font espectacular creada amb les peculiars ampolles amb forma d’àmfora del Kripta.

shapeimage_1

Agustí Torelló i Mata – Sant Sadurní d’Anoia, 1935 – és un enòleg català, fundador del Celler que porta el seu nom a de Sant Sadurní d’Anoia, a la Capital del Cava.

Prové d’una família de músics i sastres que ben aviat s’implicà en el món del vi i el cava al mateix Sant Sadurní.

Començà a treballar en aquest món a través de la cava del seu oncle, Josep Mata a Caves Recaredo i posteriorment es titulà en enginyeria agronòmica. A l’any 1953 inaugurà el primer laboratori enològic de Sant Sadurní d’Anoia, i en el 1978 presidí l’Associació d’Enòlegs de Catalunya. A l’any següent fundà la Confraria del Cava, de la qual en va ser el primer president, durant 14 anys i que actualment es el President d’Honor. Treballà en càrrecs directius en diverses caves, com Masia Bach, Nadal, Marquès de Monistrol, Martini, Castellblanch,René Barbier i Segura Viudas.
Mentre viatjava i ampliava els coneixements en tots els països vinícoles, Agustí Torelló elaborava el seu propi cava a casa seva. Treballador incansable i amb visions de futur, l’any 1979 començà a comercialitzar l’elitista cava Kripta, un gran reserva brut natural, i el 1993 fundà la mateixa cava. Com a part de la seva llarga i decidida actuació per defensar el cava i l’ús de les varietats estrictes de macabeu, xarel.lo i parellada i en la seva elaboració, l’any 1994 Agustí Torelló i Mata publicà el llibre “El cava y yo” i l’any 2015 ha publicat “Cava, on vas?”
Sempre ha sigut un visionari, un apassionat del món del cava, una persona amb criteris molt clars, amb prestigi i molt respectar al sector.
quadrat-blanc-or-petita

La visita

Visitar les Caves Agustí Torelló Mata es endinsar-se en el món de l’art, de perfecció, de feina ben feta, d’il·lusió pel producte, de sentiment personal en cada ampolla, d’experiència, de sabiduría, d’eficàcia.
Visitar la bodega es conèixer una mica més a la família perquè es respira i es transmet una elegància i una amabilitat innata i en el fons es percep el que realment significa el cava en cadascun dels racons i de les persones que el fan possible, des de l’inici de la visita fins al moment d’arribar a la degustació, en una preciosa i acollidora sala de tast, la qual gairebé sempre acompanyats del propi Agustí Torelló, qui li agrada compartir aquestes estones amb les visites, fer pedagogia i alhora aportar la seva sabiduría d’una forma amena i planera. Es una experiència molt enriquidora i agraïda.
17571442406_b3a0cc8717_o

4 Estacions i Espai Gastronòmic

És un espai recentment inaugurat on el visitant pot viure l’experiència del cicle vital del cava des del seu origen: raïm, vinya, vi i bombolles es fusionen en un passeig per les quatre estacions de l’any a través dels ulls del cava i on es pretén que al visitant se li despertin tots els sentits en un clar homenatge a la terra i als seus homes.

Les fotos inicials d’aquestes “Quatre Estacions” eren de la fotògrafa penedesenca M. Rosa Ferré.

Al Celler també es disposa d’una sala polivalent, diàfana, idònia per a convencions d’empresa, reunions, seminaris, presentacions, esdeveniments gastronòmics, maridatges, etc.

kri

Productes

Dels seus productes cal destacar el Kripta, un cava especial, diferent, únic, de llarga criança, amb tap de suro de al menys cinc anys.

Aquest cava procedeix de les seves millors vinyes velles del Penedès, un cupatge excepcional de les fantàstiques parcel·les de Macabeu, Xarel·lo i Parellada que el fan exclusiu i únic al món.

L’ampolla vol ser una àmfora romana i l’etiqueta, realitzada per l’artista Rafael Bartolozzi, li dona una elegància diferenciadora per aquest gran cava apreciat i distingit pels millors sommeliers.

També es comercialitzen vins ecològics de la D.O.Penedès, esperits, vinagres, etc.

Els seus productes estan multipremiats i els exporten arreu del món.

Contacte

Agustí Torelló Mata

Direcció: Sant Sadurní d’Anoia. Barcelona. España
Tel. 93 891 11 73 | Fax 93 891 26 16 | info@agustitorellomata.com | visites@agustitorellomata.com
GPS: 41º 26′ 7″ N / 1º 45′ 55’” E | UTM: X 396999.17 / Y 4588034.19

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s